Aktiviteter

 

Siggeloppet 2013Ni som känner för att lämna fåtöljen har alla möjligheter. Här kan ni se en del av utbudet och ingen kan ursäkta sig med att det inte finns något att göra.

Det finns vetenskapliga belägg på att fysisk aktivitet har goda hälsoeffekter. Genom att regelbundet röra på sig kan man förebygga många sjukdomar som t.ex. hjärt- och kärlsjukdomar. Och det bästa av allt, ni behöver inte vara sportiga för att kunna njuta av rörelse.

Fler förslag på aktiviteter tas gärna emot och kommer då att läggas till den här digra samlingen.

Diverse arrangemang

  • Kvinnofrukost i bygdegården där syftet är att skapa en lokal mötesplats, bygga nätverk och ha trevligt.
  • Midsommarfirande på midsommarafton arrangeras av Hembygdsföreningen.
  • Julfest i Bygdegården arrangeras av Centern.
  • Byapuben i bygdegården har öppet sporadiskt men när det är dags kommer du att kunna lösa om det under fliken Nyheter.
  • Festlokaler, om du inte får plats hemma, finns det flera av (Osaby, Bygdegården och Rinkabys “loge” hos Farmen).

 

Hästar

BB-201401__DSC0995I Tävelsås finns det gott om hästar och stall och skogsvägarna erbjuder bra ridvägar.

 

 

Golf

golf_ikonTävelsåsmästerskapen i golf anordnas varje år. Eftersom vi inte har någon egen bana alternerar detta stora mästerskap mellan närliggande banor. När det är dags nästa gång kommer det förstås att flaggas upp bland nyheterna. Brukar vara hög klass på prisbordet. Nya golfare är alltid välkomna!

 

Fiske

fiske_ikonDet finns fiskevårdsområden för våra sjöar Rinkabysjön, Tävelsåssjön och Vederslövssjön. Behöver du köpa fiskekort hittar du mer information under fliken Föreningsliv. Du kan räkna med att det simmar omkring en del abborre, gädda, braxen, mört, sutare och ål i sjöarna.

 

Skridsko

skridsko_ikonAtt vintertid ge sig ut på en blank och fin isbelagd sjö är en riktig höjdare. Så när vädret tillåter, och isen är tillräckligt tjock och stabil, använder vi sjöarna för skridskoåkning. Glöm inte ispiken!

 

 

Orientering

orientering_ikonÖver Osaby finns en orienteringskarta framtagen som ni kan ladda ner HÄR.

Turist- och utflyktsmål

 

 

Massage

massage_ikonMassage erbjuds av “All About You” i Tävelsås Bygdegård. Boka massagetid varannan tisdag (jämna veckor) på 0470 – 261 40. Nack och ryggmassage kostar 250 kronor.

 

 

Promenera

promenera_ikonDet finns många bara promenadvägar på stigar och skogsvägar. Runt Tävelsåssjön är en populär runda och på Osaby finns flera strövstigar som är markerade. I Stenslanda finns myrarundan.

Klicka HÄR för en lite utförligare beskrivning.

 

 

Cykling

cykling_ikonCykla en tur förbi Osaby, Tofta och Allatorp du kommer inte att bli besviken. Turistbyrån har tagit fram en beskrivning på “Tävelsåsrundan” som du kan ladda ner HÄR.

Sverigeleden är en cykelled som går igenom Stenslanda.

Och inte att förglömma Tävelsås Cykelfest som går av stapeln varje höst. När det är dags kan ni läsa om det på nyhetssidan.

 

Bad

bada_ikonBadplatser finns vid alla våra sjöar med brygga, sandstrand och gräs. Bra badvatten, vill ni kolla kvalitén klickar ni HÄR.

Vid Tofta är det en liten mysig strand och en mindre brygga, allt på en härlig blomsteräng. En riktig pärla att besöka.

Vid Tävelsås skola är det en större brygga och en stor gräsplan som har plats för alla och även inbjuder till att spela fotboll eller varför inte kubb?

Även vid Rinkabysjön går det utmärkt att bada.

This site is protected by wp-copyrightpro.com