Näringsliv

 

img_1726Med tanke på folkmängden i Tävelsås socken, och närheten till Växjö där merparten av invånarna har sin försörjning, är vi stolta över att kunna visa upp även den lokala företagsamheten.

Här beskrivs i korta ordalag några av de företag som verkar i socknen, klicka på den lilla bilden för utförligare information.

Bedriver du själv verksamhet i eller kring Tävelsås? Skicka ett mail eller ta kontakt på annat sätt så lägger vi upp informationen här. Gratis marknadsföring, kan det bli bättre?

Elektroglas

elektroglas_ikonElektroglas affärsidé är grunden för den dagliga verksamheten, där uppmärksamhet på kundens krav är en av hörnstenarna. Vår målsättning är att alltid kunna erbjuda ett brett sortiment av Belysningsglas och Prismor. De flesta varianter av belysningsglas finns på lager för snabb leverans. Söker du något utöver detta? Vi hjälper gärna till att plocka fram det ni söker.

Hultets bigård

Våra bikupor är belägna både i Hultet och Stenslanda, en blandad natur med både åkrar, betesmarker och skog men även endels trädgårdsväxter ger den perfekta blandningen av nektar som bina gör om till supergod honung.
Förutom honungen tar vi tillvara på en del vax och pollen. Vaxet kan göras till mycket tex. Cerat, ljus eller bivaxdukar. Pollen innehåller väldigt mycket nyttiga ämnen och är supergott att strö på tex yoghurten. 

Sydtrade Truckar

sydtrade_ikonFörutom truckförsäljning erbjuder Sydtrade Truckar även kvalificerad service, truckreparationer, gaffeltester, brandskyddskontroller samt möjlighet att hyra eller leasa truckar. De säljer dessutom reservdelar.

Bäckhaga konservatorteknik

konservator_ikonVi utför alla sorters Zoologiska konservatorarbeten, såsom fåglar, mindre däggdjur, större däggdjur, trofémontage, skinnberedning, växter, fiskar, kräldjur, ormar, mm. med hög kvalitet och stor noggrannhet. Inget är för stort, inget är för litet.

Osaby Säteri

osaby_ikonHuvudbyggnaden används till konferenser, bröllop, fester, kurser, caféverksamhet, utställningar mm. På säteriet finns också Kuskbostaden, som numera fungerar som STF-anslutet vandrarhem, Jägarbostaden som är en fristående stuga samt Loftet som är en nybyggd konferenslokal.

Stjärnvik Säteri

stjarnvik_ikonStjärnvik Säteri med fokus på fårproduktion. Välkomna att beställa lammkött styckat och levererat efter egna önskemål.
Vi har ut även ut rum i den renoverade gamla huvudbyggnaden, i första hand till studenter. Totalt 7 rum i eget hus med fast internet.

Rinkaby gård

På Rinkaby Gårds vackra loge ordnar vi kalas, bröllop, konferenser, kurser och mycket annat. I våra hagar betar utegrisar och utefår, i vår köksträdgård odlar vi färgglada grönsaker och i vårt pressrum pressar vi äppelmust så det står härliga till. Kom gärna och hälsa på - men besök först vår hemsida!

Övriga företag

  • Advokatfirman Wexiö Juridiska Byrå AB
  • Aktiebolaget Göran Karlsson Åkeri Tävelsås
  • Roland Stenemos Måleri

Lillegårds Hundglädje AB
Vi brinner för att våra hundar ska må så bra som möjligt. Därför består vårt sortiment av nyttig mat
tillverkat så nära oss som möjligt och av sunda råvaror. I vårt sortiment hittar man färskfoder,
belöningsgodis, torkade produkter för belöning eller som tillskott till hundens vanliga mat samt en
mängd olika tuggben. Det mesta är tillverkat av naturliga produkter utan tillsatser.
Leksaker för att ge hunden en rolig belöning genom leken vid träning och aktivering, även här väljer
vi naturliga produkter och gärna närproducerat.
Agilityhinder för träning och tävlingsverksamhet finns också i sortimentet.
I mån av tid så håller vi diverse kurser för hundägare.
Behöver din hund en klippning eller trimning så går det också att lösa.
Vi har en butik i källaren där vi bor i Stenslanda Lillegård men också en webshop.
Butiken är öppen måndagar kl 16:30-18:30 eller efter överenskommelse.

www.lillegardshundgladje.se

This site is protected by wp-copyrightpro.com