Näringsliv

 

img_1726Med tanke på folkmängden i Tävelsås socken, och närheten till Växjö där merparten av invånarna har sin försörjning, är vi stolta över att kunna visa upp även den lokala företagsamheten.

Här beskrivs i korta ordalag några av de företag som verkar i socknen, klicka på den lilla bilden för utförligare information.

Bedriver du själv verksamhet i eller kring Tävelsås? Skicka ett mail eller ta kontakt på annat sätt så lägger vi upp informationen här. Gratis marknadsföring, kan det bli bättre?

Elektroglas

elektroglas_ikonElektroglas affärsidé är grunden för den dagliga verksamheten, där uppmärksamhet på kundens krav är en av hörnstenarna. Vår målsättning är att alltid kunna erbjuda ett brett sortiment av Belysningsglas och Prismor. De flesta varianter av belysningsglas finns på lager för snabb leverans. Söker du något utöver detta? Vi hjälper gärna till att plocka fram det ni söker.

Ekoboxen

ekoboxen_ikonFraxinus Produkter AB är ett familjeföretag i Tävelsås som specialiserat sig på handel med ekologiskt odlade livsmedel. Här kan du beställa grönsaker och frukt och få dem hemkörda direkt till dörren.

Sydtrade Truckar

sydtrade_ikonFörutom truckförsäljning erbjuder Sydtrade Truckar även kvalificerad service, truckreparationer, gaffeltester, brandskyddskontroller samt möjlighet att hyra eller leasa truckar. De säljer dessutom reservdelar.

Bäckhaga konservatorteknik

konservator_ikonVi utför alla sorters Zoologiska konservatorarbeten, såsom fåglar, mindre däggdjur, större däggdjur, trofémontage, skinnberedning, växter, fiskar, kräldjur, ormar, mm. med hög kvalitet och stor noggrannhet. Inget är för stort, inget är för litet.

Osaby Säteri

osaby_ikonHuvudbyggnaden används till konferenser, bröllop, fester, kurser, caféverksamhet, utställningar mm. På säteriet finns också Kuskbostaden, som numera fungerar som STF-anslutet vandrarhem, Jägarbostaden som är en fristående stuga samt Loftet som är en nybyggd konferenslokal.

Stjärnvik Säteri

stjarnvik_ikonStjärnvik Säteri med fokus på fårproduktion. Välkomna att beställa lammkött styckat och levererat efter egna önskemål.
Vi har ut även ut rum i den renoverade gamla huvudbyggnaden, i första hand till studenter. Totalt 7 rum i eget hus med fast internet.

Rinkaby gård

På Rinkaby Gårds vackra loge ordnar vi kalas, bröllop, konferenser, kurser och mycket annat. I våra hagar betar utegrisar och utefår, i vår köksträdgård odlar vi färgglada grönsaker och i vårt pressrum pressar vi äppelmust så det står härliga till. Kom gärna och hälsa på - men besök först vår hemsida!

Övriga företag

  • Advokatfirman Wexiö Juridiska Byrå AB
  • Aktiebolaget Göran Karlsson Åkeri Tävelsås
  • Roland Stenemos Måleri

This site is protected by wp-copyrightpro.com