Skola/barnomsorg

 

img_1693Tävelsås skola ligger centralt i Tävelsås precis jämte kyrkan. Tidigare hette skola Kyrkskolan men döptes om då den lätt kunde förväxlas med Kyrkskolan i Ingelstad. I skolbyggnaden bedrivs förutom skolverksamhet även en förskole-verksamhet. I Tävelsås läser man upp till årskurs 3 för att sedan, om man inte valt något annat, fortsätta i Vederslöv som ligger ungefär 1 mil bort dit eleverna tar sig med skolskjuts. I Vederslöv stannar de till årskurs 6 för att sedan påbörja högstadiet i Bergunda.

Förskolan är idag indelad i tre avdelningar. Då en socken av Tävelsås storlek tenderar till att ha stora skillnader mellan toppar och dalar så varierar givetvis antalet avdelningar.

Läs mer på skolans egen hemsida HÄR.

 

scaffoldI och med sin närhet till sjön lär sig barnen tidigt att respektera de regler man som förälder gärna ser sina barn följa i närhet av vatten. På sommaren kan det dessutom vara skönt att svalka sig i det ljumma vattnet, precis som det på vintern kan vara skönt att glida fram med skridskor över de blankfrusna isen. I en liten by kanske det ibland är lättare som förälder att påverka den dagliga verksamheten genom att man har en nära dialog med lärare och fritidspedagoger. Därför finns det en aktiv föräldraföreningen på skolan. Både skolverksamheten likväl som barnomsorgen präglas av “bykänslan” och det är inte ovanligt att äldre barn gärna leker med de yngre vilket ger ett ökat självförtroende och en bra start när man sedan byter skola. Dessutom kan nog Tävelsås Skola, med stor sannolikhet, stoltsera som den Ukuleletätaste lågstadieskolan i länet.

This site is protected by wp-copyrightpro.com