Föreningsliv

 

_MG_0569Föreningslivet i Tävelsås med omnejd är ganska omfattande. Det finns föreningar för alla åldrar och de flesta intressen, här skriver vi bara lite kort om föreningarnas verksamhet och tipsar om kontaktpersoner. Tveka inte att ta kontakt om du känner att det är något som intresserar dig eller vill veta mera. Kanske känner du för att starta upp något nytt? Prata med några av kontaktpersonerna och få lite tips om nästa steg. 

Genom att klicka på den lilla bilden kommer du i de flesta fall till en sida med mer information om resp. verksamhet.

Tävelsås Hembygdsförening

hembygdsföreningen2_ikonHembygdsföreningen har en egen stuga, Rosenlund, i byn Stenslanda. Stugan används till föreningens träffar samt olika arrangemang under sommarhalvåret. Jämte stugan finns en äng som används bland annat vid midsommarfirandet. Bredvid ängen ligger en bod där föreningen ordnar utställningar med olika skänkta bruksföremål. Föreningen har tagit fram tre hembygdsböcker.

Bygdegårdsföreningen

bygdegård_ikonAnsvarar för Tävelsås bygdegård som är en ljus, trevlig och populär samlingslokal för små såväl som större fester, bröllop, kalas, kurser, föreningsmöten, aktiviteter, m.m. Klicka på bilden så får ni veta mer om lokaler, priser, kontaktinformation och hur ni hittar till bygdegården.

Röda Korset

röda korset_ikonTävelsås Rödakorskrets är en avdelning som ordnar bl.a. kurser, pensionärsresor och en populär loppmarknad i bygdegården. Vill du veta mer eller vara med kontakta ordförande Lisa Vahlne eller kassör Elisabeth Ström.

Tävelsås 4H

4h_ikon4H är en ungdomsorganisation med verksamhet inom djur, natur och friluftsliv. Vi kommer ha träffar i Tävelsås bygdegård under hösten kl. 17:30 - 19:00.
19/8 Lära-känna lekar, information till föräldrar
26/8 5-kamp med tävlingar och lekar
                        2/9 Friluftsliv.

Kontaktperson är Johan Olofsson som nås på tel. 070-514 69 74 eller mejl Johan.olofsson@4H.se . Vill du vara med så är det bara att ringa eller titta ner till oss på söndagarna.

SPF Mellersta Kinnevald

spf_ikonTillhör Sveriges pensionärsförbund och har en omfattande verksamhet för aktiva pensionärer med resor, dans, bingo och boule. Se hemsidan för kontaktpersoner och program.

Tävelsås Trivselklubb

trivselklubb_ikonTrivselklubben anordnar danskvällar med levande musik några gånger per år, håll utkik i brevlådan efter information. Vill du veta mer så kontakta ordf. Bengt Karlsson, tel 776028, eller sekr. Monica, tel 68081.

Mellersta Kinnevald LRF

lrf_ikonLRF arbetar för landsbygden och dess näringar, vill du bli medlem så kontaktar du ordförande Lars-Erik Johnsson, tel 77 00 02 eller via e-post till lars-erik.johnsson@osaby.se

Vederslöv/Dänningelanda IF

vdif_ikonFör dig som gillar fotboll är det VD/IF som gäller. Hemmaplanen Dänningevallen ligger i Dänningelanda och består av två gräsplaner och en grusplan samt klubbstuga och omklädningsrum. Klubben har dam och herrlag samt flera ungdomslag för både killar och tjejer. Kolla hemsidan för lagledare och när nästa hemmamatch är.

Tävelsås BTK

pingis_ikonBordtennisklubben har ungdomsverksamhet med flera olika åldersgrupper. Titta in deras hemsida för mer information.

Fiske

fiske_ikonDet finns fiskevårdsområden för våra sjöar Rinkabysjön, Tävelsåssjön och Vederslövssjön. För att köpa fiskekort kontaktar du någon av följande personer:

  • Tävelsås Christer Fransson, tel 070-5568303
  • Rinkaby Conrad Karlsson, tel 80081, eller Gun Johansson, tel 82277. Under 15 år fritt.
  • Vederslöv Henry Carlsson, tel 68212, eller Jan Gustavsson, tel 68057. Under 16 år fritt.

Jakt och viltvård

jakt_ikonTävelsås socken har ett flertal olika jaktlag för de aktiva jägarna som Rinkaby, Tävelsås Norrby, Tävelsås Sörby, Stenslanda, Osaby och Tofta. Kom ihåg att om du kört på ett vilt (älg, rådjur, vildsvin m.fl.) är du skyldig att polisanmäla detta på tel 112.

Byalag

byalag_ikonTävelsås Norrbyns Byalag omfattar fastigheterna från Prästgården och norrut till gamla skolan som idag heter Hagaborg. Budkavel går runt med kallelse till byastämman som hålls i november varje år. Byalaget ansvarar för uppsättning av gran vid kyrkan samt iläggning av bryggan vid badplatsen vid skolan. Åldermän för 2014 är Camilla och Hans Olofsson samt Jenny och Daniel Forsén.

Mellan- och Sörbyns byastämma upphörde 2015 och den siste åldermannen var Inge Nilsson. Ett protokoll från 1934 finns HÄR och tillhörigheterna ser ni HÄR.

Tävelsås sockenråd

sockenråd_ikonTävelsås sockenråd bildades 2013 och omfattar Tävelsås socken d.v.s. byarna Rinkaby, Tävelsås, Osaby, Stenslanda, Tofta och Allatorp.

Sockenrådet syfte är att verka för hela socknens utveckling. Sockenrådet är vår samlade röst mot kommunen och myndigheterna. Sockenrådet verkar för samverkan mellan byns föreningar och företag.

Välkommen att kontakta någon i styrelsen ifall du har något uppslag till frågor som vi gemensamt skall driva. Ordförande är Hans Olofsson, tel 0470-68236 eller e-post hans.olofsson@live.com

Ingelstad IBK

IIBK_ikonVill du spela innebandy ligger Ingelstad bäst till de har lag i alla åldrar. Kolla in hemsidan för mer information

This site is protected by wp-copyrightpro.com