Tävelsås Cykelfest

Välkommen på Tävelsås cykelfest 23 sep 2023

Nu är det dags igen. 
Den 23e September är det dags att damma av party cykeln byta batterier på ljusslingan och ge dig ut. För en kostnad av endast 200 riksdaler får du en oförglömlig kväll där du får ta del av den gemenskap som byn har att erbjuda. 

Hur fungerar en cykelfest?

Ni får i uppdrag att bjuda några cyklande gäster på antingen förrätt, huvudrätt eller efterrätt med tillhörande dryck. Det ska finnas möjlighet att välja mellan alkoholhaltiga och alkoholfria alternativ. Vilken rätt ni ska bjuda på får ni reda på ett par veckor innan festen. De rätter ni inte bjuder gäster på blir ni bjudna på hemma hos någon annan. Till exempel, bjuder ni på förrätten så kommer ni äta huvudrätt och efterrätt hemma hos två andra par. Vilka ni ska cykla hem till får ni reda på under kvällens gång.

När efterrätten har ätits upp så cyklar alla deltagare till en hemlig plats för att tillsammans avsluta kvällen med dans och härlig gemenskap.

Transportmedlet mellan måltiderna är cykel. Men givetvis kan det finnas undantag som gör att bil behövs. Viktigast är att ni är med!

Vad ska man bjuda på och på hur många?

Det är absolut inte en mästerkockstävling, så det behöver inte vara några avancerade rätter. Tänk att det ska vara enkelt och kräva minimal förberedelse under kvällen då tiden är knapp för varje rätt. Det är gemensaken som är det viktigaste!

Utöver er själva så kommer ni bjuda 2-3 par på den rätten ni fått äran att bjuda på.

Kan vi verkligen vara med?

ALLA vuxna kan vara med! Oavsett om du är ung eller gammal, känner ingen eller känner alla, har bebis (som givetvis är välkommen) eller är gravid. På cykelfesterna brukar det vara ett härligt gäng som bjuder på sig själva och i alla olika åldrar.

Hur gör jag som inte har någon att cykla med?

Det går alldeles utmärkt att ta med en kompis som inte är från byn, haka på ett par du känner (bara skriv ni blir 3 i anmälan) eller para ihop dig med grannen. Hittar du ingen så kontaktar du oss i planeringsgruppen så hittar vi säkert en lösning, för givetvis ska du vara med!

Hur anmäler vi oss?

Här anmäler ni er
Problem med att anmäla er så maila planeringsgruppen på tavelsascykelfest@gmail.com.

Anmälningsavgiften är 200 kr per person och anmälan är bindande.

Vid för få anmälda ställer vi in evenemanget och gör en återbetalning.

Vilka är det då som planerar detta?

Vi som planerar årets cykelfest är Therese Strååth, Michaéla Hoffman, Majja Almqvist Rieger, Nina Lavin, Jannie Widnemark och Madeleine Jägervall och ni når oss på tavelsascykelfest@gmail.com

Hoppas vi ses den 23 september!

This site is protected by wp-copyrightpro.com