Nyheter

Spännande sockenrådsmöte

Bygdegården bjöd på en riktig vinterkänsla när sockenrådet på måndagskvällen höll årsmöte. Förutom de sedvanliga årsmötesförhandlingarna, och det fantastiska smörgåsbordet som Gudrun och Gösta dukat fram, så fick deltagarna lite spännande nyheter av Vidingehems VD Peråke Janén. Eller vad sägs om den utveckling av Tävelsås som är under diskussion och som presenterades, se bild. Det är dock så här långt bara en skiss och ett diskussionsunderlag mellan Vidingehem och stiftet som är markägare men riktigt spännande lät det.

Inför sockenrådets årsmöte

Ni har förstås koll på att sockenrådet håller årsmöte den 5/3 kl. 19:00 i bygdegården. Här kan ni innan mötet läsa och ladda ner verksamhets- och ekonomiberättelse för 2017:

Förutom de sedvanliga årsmötesförhandlingarna och den obligatoriska gofikan gästas årsmötet av Vidingehems VD Peråke Janén samt kommunens landsbygdsutvecklare Joakim Hedvall.

Två avgår ur styrelsen men eftersom det finns förslag på nya ledamöter på alla val så är det helt ”ofarligt” att komma på mötet 🙂

Hoppas vi ses!

Gästabud på udden

Sugna på en promenad runt sjön? Då rekommenderas udden på västra sidan där ni kan beskåda ett häftigt snökonstverk av Margit Eriksson. Hatten av!

Konstverket lär finnas kvar så länge kylan består 😉

Uppdatering av Maria Tingsund den 2/3:

Margit bjuder på tipspromenad nu den 4 mars, klockan 12-15, medan snön ligger på och iskonsten hon har gjort är kvar. Det är en jättefin och sevärd installation, med både ängel, drake man kan sitta på, och kalasbord med tårtor mm, allt är byggt av is och snö. Dessutom tänder hon elden så man kan ta med egen korv och bröd och grilla. Tipspromenadens frågor handlar om snögubbar, så ni kan räkna med lite huvudbry. Hjärtligt välkomna!

Varma kläder, sittkudde, och liknande behövs. Ni som inte kan/vill gå så långt kan kanske ställa bilen på Osabyvägen och gå bara den lilla promenaden därifrån.

Sockenrådet bjuder in till årsmöte

Tävelsås sockenråd bjuder in till årsmöte i Tävelsås bygdegård måndagen den 5 mars kl. 19:00. Förutom sedvanliga årsmötesförhandlingar bjuds det på en god fika och besök av Vidingehems VD Peråke Janén som berättar om företagets verksamhet samt svarar på frågor/funderingar.

Kallelsen hittar ni HÄR. Välkomna!

Nya bussmöjligheter

Länstrafiken Kronoberg gör det lite lättare att ta bussen genom en ny busslinje nummer 242 mellan Växjö och Tingsryd via Tävelsås från och med den 8 januari.

Läs mer HÄR.

Våraktiviteter i Tävelsås bygdegård

Några våraktiviteter i Tävelsås bygdegård att hålla koll på och kanske delta i?

  • MOTIONSPINGIS. Den 8/1 mellan kl. 19:30-21:00 drar Tävelsås BTK igång och fortsätter kommande måndagar . Om det finns önskemål körs också familjepingis igång. Ring 0705-568303 för mer info.
  • AEROBICS. Den 15/1 mellan 18:30-19:30 börjar det och fortsätter kommande måndagar under Ingelas ledning. Ring 0734-354380 för mer info.
  •  VINYASA YOGA. Med Nathalie Ström onsdagar vecka 5-22 mellan kl. 19-20. Prova första gången gratis! Bokning: info@nathaliestrom.se

Julgransdans i Tävelsås bygdegård

Söndagen den 14 januari klockan 16:00 är det dags för årets dans kring granen med dragspelstoner från Monica och Leif från Tävelsås. Kaffe/saft med hembakat fika och lotterier med roliga och goda priser.

Trollkarlen Fredrik Karlsson kommer till oss och underhåller och eftermiddagen avslutas med tomtebesök och gottepåse till alla barn.

Inträde: Vuxna 40:- och barn under 12 år 10:-

/Välkomna önskar Tävelsås Bygdegårdsförening

Välbesökt missionsauktion

En arbetsgrupp har bildats som genomförde en välbesökt Missionsauktion i Tävelsås Bygdegård den 30 november där 55 personer hade en fin kväll.

Kyrkokören inledde kvällen med några sånger under ledning av kantor Maria Berg. Under kvällen var det också kaffeservering, försäljning av lotter och auktion på skänkta varor – och det var mycket matvaror.

Kvällens resultat blev 19 500 kronor och arbetsgruppen beslutade skänka 6 000 kronor var till Kyrkans Internationella Arbete, Operation Smile och Min Stora Dag.

Prova yoga i Tävelsås

Nu har ni chansen att prova yoga. Prova på-klassen är gratis och passar dig som är nybörjare inom yoga och dig som är lite mer erfaren.

Nathalie Ström visar och berättar allt i Tävelsås bygdegård söndagen den 3/12 kl. 16:30. Ta med dig en yogamatta eller träningsunderlag och gärna en filt och lite varma kläder att klä på innan yogaklassens avslutande avslappning.

Klicka på bilden så ser ni alla detaljer. Varmt välkomna!

Tävelsås BTK håller årsmöte

Bordtennisklubben håller årsmöte i Tävelsås bygdegård den 4 december kl. 18:30.

Alla är hjärtligt välkomna och det bjuds på gofika. Dessutom går det alldeles utmärkt att spela lite pingis efter mötet.