Nyheter

Gästabud på udden

Sugna på en promenad runt sjön? Då rekommenderas udden på västra sidan där ni kan beskåda ett häftigt snökonstverk av Margit Eriksson. Hatten av!

Konstverket lär finnas kvar så länge kylan består 😉

Sockenrådet bjuder in till årsmöte

Tävelsås sockenråd bjuder in till årsmöte i Tävelsås bygdegård måndagen den 5 mars kl. 19:00. Förutom sedvanliga årsmötesförhandlingar bjuds det på en god fika och besök av Vidingehems VD Peråke Janén som berättar om företagets verksamhet samt svarar på frågor/funderingar.

Kallelsen hittar ni HÄR. Välkomna!

Nya bussmöjligheter

Länstrafiken Kronoberg gör det lite lättare att ta bussen genom en ny busslinje nummer 242 mellan Växjö och Tingsryd via Tävelsås från och med den 8 januari.

Läs mer HÄR.

Våraktiviteter i Tävelsås bygdegård

Några våraktiviteter i Tävelsås bygdegård att hålla koll på och kanske delta i?

  • MOTIONSPINGIS. Den 8/1 mellan kl. 19:30-21:00 drar Tävelsås BTK igång och fortsätter kommande måndagar . Om det finns önskemål körs också familjepingis igång. Ring 0705-568303 för mer info.
  • AEROBICS. Den 15/1 mellan 18:30-19:30 börjar det och fortsätter kommande måndagar under Ingelas ledning. Ring 0734-354380 för mer info.
  •  VINYASA YOGA. Med Nathalie Ström onsdagar vecka 5-22 mellan kl. 19-20. Prova första gången gratis! Bokning: info@nathaliestrom.se

Julgransdans i Tävelsås bygdegård

Söndagen den 14 januari klockan 16:00 är det dags för årets dans kring granen med dragspelstoner från Monica och Leif från Tävelsås. Kaffe/saft med hembakat fika och lotterier med roliga och goda priser.

Trollkarlen Fredrik Karlsson kommer till oss och underhåller och eftermiddagen avslutas med tomtebesök och gottepåse till alla barn.

Inträde: Vuxna 40:- och barn under 12 år 10:-

/Välkomna önskar Tävelsås Bygdegårdsförening

Välbesökt missionsauktion

En arbetsgrupp har bildats som genomförde en välbesökt Missionsauktion i Tävelsås Bygdegård den 30 november där 55 personer hade en fin kväll.

Kyrkokören inledde kvällen med några sånger under ledning av kantor Maria Berg. Under kvällen var det också kaffeservering, försäljning av lotter och auktion på skänkta varor – och det var mycket matvaror.

Kvällens resultat blev 19 500 kronor och arbetsgruppen beslutade skänka 6 000 kronor var till Kyrkans Internationella Arbete, Operation Smile och Min Stora Dag.

Prova yoga i Tävelsås

Nu har ni chansen att prova yoga. Prova på-klassen är gratis och passar dig som är nybörjare inom yoga och dig som är lite mer erfaren.

Nathalie Ström visar och berättar allt i Tävelsås bygdegård söndagen den 3/12 kl. 16:30. Ta med dig en yogamatta eller träningsunderlag och gärna en filt och lite varma kläder att klä på innan yogaklassens avslutande avslappning.

Klicka på bilden så ser ni alla detaljer. Varmt välkomna!

Tävelsås BTK håller årsmöte

Bordtennisklubben håller årsmöte i Tävelsås bygdegård den 4 december kl. 18:30.

Alla är hjärtligt välkomna och det bjuds på gofika. Dessutom går det alldeles utmärkt att spela lite pingis efter mötet.

Extra föreningsstämma

Tävelsås Byggnadsförening u.p.a. håller extra föreningsstämma för antagande av nya stadgar i Tävelsås Bygdegård söndagen den 26 november kl. 16:00.

Handlingar kan rekvireras på tel. 0470-68125 eller via e-post matts@elpumptek.se.

Alla medlemmar nya som gamla samt alla andra Tävelsåsbor välkomnas att deltaga.

Kaffe serveras!

Grötfest!

Söndagen den 19 november kl.16.00 i Bygdegården träffas vi för årets Grötfest.

Det blir gröt, skinksmörgås och kaffe. Vi tillverkar juldekorationer, granrisbockar och kransar. Ta med handskar och sekatör om du ska jobba med granris. Stommar och bindtråd finns till en lägre kostnad.

Välkomna!

/Tävelsås Hembygdsförening