Nyheter

Hembygdsfest vid Rosenlund

Dags att ta fram almanackan och boka in söndagen den 29 juli kl. 14:00. Då är det nämligen hembygdsfest vid Rosenlund, den vill ni väl inte missa?

Det blir underhållning av Tävelsås egen trubadur Andreas Persson som framför låtar av bl.a. Ted Gärdestad och Dan Andersson.

Vi serverar hembakt ostkaka med lokal anknytning och det blir en tipsrunda med tema ”Gamla hus” samt lotteri. Ladda ner inbjudan HÄR.

Vid regn så flyttas festen till Bygdegården.

Alla är Hjärtligt välkomna!

/Tävelsås Hembygdsförening

Visionsmöte – Tävelsås i framtiden

Sockenrådet planerar för en diskussionskväll den 26 september i bygdegården om Tävelsås framtid.

Detaljerad inbjudan kommer i början på september men boka redan nu upp kvällen. Läs mer HÄR.

Välkomna!
/Tävelsås Sockenråd

Tävelsåsdagen, ni har väl inte glömt?

Tävelsåsdagen närmar sig med stormsteg! Inte vill ni väl missa denna ”klassiker” så leta reda på kalendern och boka in den 16 juni från kl 13:00 vid badplatsen.

Klicka på bilden, där finns all information ni kan behöva.

Varmt välkomna gott folk!

Årsmöte Bygdegårdsföreningen

Tävelsås Bygdegårdsförening kallar alla medlemmar och intresserade till årsmöte 2018 i Bygdegården.

Boka in måndagen den 21 maj och mötet startar 19:00.

Vi bjuder på gofika!

Välkomna

/Styrelsen

Torpvandring Osaby

Torsdagen den 10 maj kl 14:00 kommer Inge och Lars-Erik leda en ”vandring” bland våra torp. Samling på parkeringen söder om säteriet för gemensam avfärd med traktor och vagn.

Alla är hjärtligt välkomna och inbjudan hittar ni HÄR.

Mysigt påhitt från Rinkaby Gård

Rinkaby Gård busar till det fredagen den 25 maj och serverar en Texmex-buffé. Klicka på bilden så hittar ni alla detaljer.

Spännande sockenrådsmöte

Bygdegården bjöd på en riktig vinterkänsla när sockenrådet på måndagskvällen höll årsmöte. Förutom de sedvanliga årsmötesförhandlingarna, och det fantastiska smörgåsbordet som Gudrun och Gösta dukat fram, så fick deltagarna lite spännande nyheter av Vidingehems VD Peråke Janén. Eller vad sägs om den utveckling av Tävelsås som är under diskussion och som presenterades, se bild. Det är dock så här långt bara en skiss och ett diskussionsunderlag mellan Vidingehem och stiftet som är markägare men riktigt spännande lät det.

Inför sockenrådets årsmöte

Ni har förstås koll på att sockenrådet håller årsmöte den 5/3 kl. 19:00 i bygdegården. Här kan ni innan mötet läsa och ladda ner verksamhets- och ekonomiberättelse för 2017:

Förutom de sedvanliga årsmötesförhandlingarna och den obligatoriska gofikan gästas årsmötet av Vidingehems VD Peråke Janén samt kommunens landsbygdsutvecklare Joakim Hedvall.

Två avgår ur styrelsen men eftersom det finns förslag på nya ledamöter på alla val så är det helt ”ofarligt” att komma på mötet 🙂

Hoppas vi ses!

Gästabud på udden

Sugna på en promenad runt sjön? Då rekommenderas udden på västra sidan där ni kan beskåda ett häftigt snökonstverk av Margit Eriksson. Hatten av!

Konstverket lär finnas kvar så länge kylan består 😉

Uppdatering av Maria Tingsund den 2/3:

Margit bjuder på tipspromenad nu den 4 mars, klockan 12-15, medan snön ligger på och iskonsten hon har gjort är kvar. Det är en jättefin och sevärd installation, med både ängel, drake man kan sitta på, och kalasbord med tårtor mm, allt är byggt av is och snö. Dessutom tänder hon elden så man kan ta med egen korv och bröd och grilla. Tipspromenadens frågor handlar om snögubbar, så ni kan räkna med lite huvudbry. Hjärtligt välkomna!

Varma kläder, sittkudde, och liknande behövs. Ni som inte kan/vill gå så långt kan kanske ställa bilen på Osabyvägen och gå bara den lilla promenaden därifrån.

Sockenrådet bjuder in till årsmöte

Tävelsås sockenråd bjuder in till årsmöte i Tävelsås bygdegård måndagen den 5 mars kl. 19:00. Förutom sedvanliga årsmötesförhandlingar bjuds det på en god fika och besök av Vidingehems VD Peråke Janén som berättar om företagets verksamhet samt svarar på frågor/funderingar.

Kallelsen hittar ni HÄR. Välkomna!