Promenadrundor

BB-201305_DSC_5489Den bästa motionen är den som blir av!

Promenader är en viktig aktivitetsform eftersom den bidrar till starkare hjärta och lungkapacitet. Promenader är ju också en enkel och flexibel motionsform eftersom den kan genomföras av alla. Men allt det där visste ni förstås redan.

På denna sidan samlar vi på olika promenadrundor i närområdet, skicka oss gärna en beskrivning på din runda så att andra kan få njuta av den. Klicka på kartorna för en större bild.

 

Tävelsåssjön runt

Denna sköna runda på knappt 5 km går runt Tävelsåssjön på i huvudsak skogsväg, asfaltväg och cykelväg. En bit bakom villorna vid Strandängen finns en skogsstig nära sjön där det ibland kan vara lite blött, då kan du i stället välja att gå via landsvägen.

Om du går ner bakom vattenverket och följer strandkanten en bit kommer du till en grillplats.

Ute på udden vid Smörhålan är en fin plats med utsikt över sjön upp mot Kyrkan.

När du passerar ängarna i nordväst så är grindarna oftast stängda så att inte korna kommer på rymmen. Glöm inte stänga efter er! På sommaren kan du hålla utkik efter hallon och blåbär utmed vägen.

Osaby naturreservat

Osaby naturreservat omfattar 225 ha land och består både av skogar och ängar och den skog som föll i stormen Gudrun ligger kvar. Mer information om naturreservatet hittar ni HÄR.

Naturreservatet förvaltas av Skogsvårdsstyrelsen medan odlingslandskapets åker och betesmarker sköts av arrendatorn på gården.

Det finns tre markerade stigar som alla utgår från parkeringsplatsen söder om huvudbyggnaden: Hemängsslingan, Sjöslingan och Hagmarksslingan.

Över Osabyområdet finns en orienteringskarta som ni kan ladda ner HÄR.

This site is protected by wp-copyrightpro.com