Tävelsåsgolfen

golf_ikonI lördags avgjordes Tävelsåsmästerskapen i golf och som ni kanske minns var det inte direkt solsken den dagen. Istället vräkte regnet ner, i synnerhet över Alvesta golfklubb där tävlingen avgjordes. Totalt tjugo anmälda blev till slut femton startande när vackert-väder-golfarna kastat in handsken (jag var en av dessa). Att genomföra en golfrunda under de förhållande som rådde förtjänar respekt och jag lyfter på hatten. Så här låter Matts sammanfattning av rundan:

Jo vars, blött var det men det höll i princip uppe halva rundan, mellan hål 8 och 17, för oss som gick i 3:e bollen.  Först ordentligt blött men mot slutet bara lite småregnande. Sista bollen som släpade efter lite fick sig även riktig slutdusch också.

Det stod i princip 1 cm vatten på nästan hela banan så det kom en ”vattendämpare” , en blandning av gräs och vatten, mellan klubbhuvudet och bollen i de flesta fall.  Greenerna hyfsade utan vatten i kopparna. Humöret var efter förhållandena ganska gott men visst hade man önskat sig en caddie som protokollförare och paraplybärare”.

Resultatlistan, med Lena Lärnå som segrare, hittar ni om ni klickar HÄR

This site is protected by wp-copyrightpro.com